Вече 27 години традиции, история и качество...

Въпроси, които клиентите ни задават най-често

Мнозина хора бъркат производството на пръчици с това на чипс. Всички знаем, че чипсът се приготвя с пържене. Наясно сме и с вредите, които причинява честата употреба на пържени храни. Но радостната новина е, че пръчиците "Зайо Байо" се произвеждат по коренно различна технология, при която няма пържене.

Производството на този тип продукти се нарича екструдиране. За целта се използват специални машини наречени екструдери. Смляното зърно до определена едрина се поставя в еструдера, след което започва същинския процес. Когато смляното зърно попадне във вътрешността на машината така нар. шнек, под силите на триенето тази фракция придобива консистенцията на тесто, което се „омесва“ добре. Целия процес се извършва в затворена среда под действието на високо налягане и температура. На изхода на шнека се намират отвори, през които горещото тесто експандира т.е. набухва, като при това в пъти увеличава обема си. Това е процес идентичен с печенето. Така се получава характерната пореста структура на пръчицата. След това върху пръчиците се впръсква растителна мазнина и накрая се поръсват подправките, които дават характерния вкус на всеки един продукт.

От 2010г. фирма „Сани-Конс“ влага в своите продукти само естествени оцветители. Всички ние знаем, че естествените оцветители се добиват предимно от растения.

Консервантите се добавят, за да стабилизират един продукт на микробиологично ниво. Прекалената консумация на храни, съдържащи консерванти, вреди на човешкото здраве. Нашите продуктите не съдържат каквито и да било консерванти.

По време на диета се стремим да намалим калорийния прием и да избегнем храни приготвени при вредни условия, като пържене, консервиране и др.
Пръчиците "Зайо Байо" се вписват успешно и в двете изисквания. Например един пакет "Зайо Байо" натурално съдържа 226 калории и се изяжда за около 15-20 минути. Чувството за ситост достига до нас за около 20 минути от началото на храненето. Така похапвайки "Зайо Байо", ние можем да останем напълно сити, същевременно да задоволим своя дъвкателен инстинкт и да не поемем много калории.

Нашата мисия винаги е била да задоволяваме максимално нашите клиенти като им предлагаме отлично качество и натурални продукти, които не вредят на здравето им. Зайо Байо винаги е бил и ще остане един природосъобразен продукт без консерванти, изкуствени оцветители и пържене. Благодарим на нашите клиенти за доверието през годините. Ние ще продължим да ги изненадваме приятно.

Анжела и Валентин Тодорови

подкрепете ни

над 480 000
НАГОРЕ